4 gratis tips voor Zoekmachine Optimalisatie

06mei08

Een groot punt voor veel kleine ondernemers is het optimaliseren van hun bestaande website. Het heeft ze de nodige moeite gekost om een site online te plaatsen en dan moet er nu ook nog aan worden gesleuteld. In dit artikel publiceer ik 10 tips om een bestaande website te optimaliseren, met weinig moeite maar met groots resultaat. (Dit is een beginners-niveau artikel)

1. Denk aan de titel-tag
Veel sites gebruiken nog steeds hun bedrijfsnaam als titel. Bijvoorbeeld “Janssen & de Boer BV” of nog erger “Untitled document”. Uit diverse oogpunten kan het goed zijn om de titel tag aan te passen zodat deze voor de gebruiker beter zichtbaar is.

  • Zorg ervoor dat per pagina een relevante en omschrijvende titel zichtbaar is. Bijvoorbeeld i.p.v. “Janssen en de Boer BV” -> “Verbouwing & Restauratie Janssen en de Boer BV”
  • Plaats de meest belangrijkste keywords vóóraan (“Verbouwing & Restauratie Janssen en de Boer BV” is beter dan “Janssen en de Boer BV Verbouwing en Restauratie)
  • Zorg voor relevantie, plaats geen irrelevante zoektermen in de titeltag
  • Denk aan de gebruiker; wat heeft hij eraan?

2. Deel de pagina’s in op een logische manier
Kies voor relevante pagina’s die voor de gebruiker belangrijk zijn. Zorg niet voor enorm lange teksten die de gebruikers toch niet lezen. Zorg voor kwalitatieve goede teksten met een heldere indeling.
Gebruik liever 7 pagina’s dan 1 pagina waarin vier A4’tjes worden beschreven.

  • Gebruik een heldere indeling. Liever 7 pagina’s dan 1 lange.
  • Plaats per pagina relevante content. Informatie over ‘Verbouwingen’ plaats je niet op de ‘Contact’ pagina

3. Maak gebruik van die H1
Bedenk 1 hoofd keyword wat je complete site het beste omschrijft. Plaats deze in een <h1> tag op je site, om aan te geven aan de gebruiker welk zoekwoord het beste alles samenvat.

4. Denk aan je populariteit, zorg voor links naar je site!
Een site zonder populariteit is geen site. Zorg ervoor dat de zoekmachines zien dat je populair bent. Zorg er voor dat andere sites naar je site gaan linken. Hiervoor geldt dat 1 relevante link beter is dan 10 niet relevante links. Lees ook eens het artikel van Karel Geenen, waar hij een uitleg geeft om meer inkomende links te verzamelen.



2 Responses to “4 gratis tips voor Zoekmachine Optimalisatie”

  1. 1 edwin

    Het is stilaan aan het beteren, klanten worden slimmer en gelukkig de designers ook..

  2. 2 internetmarketingnieuws

    Wat bedoel je daar precies mee Edwin?


Plaats een reactie